The Muff

The Muff is een viermans rockband uit Amsterdam, bestaand uit Reid Steenhuis (leadzang, toetsen), Brian Oehlers (drums, zang), Aljo Leijdekkers (gitaar, zang) en Frank Verweijmeren (bas, zang).

Als Brian en Reid elkaar in 2010 ontmoeten in de bus, op weg naar de vooropleiding van het popconservatorium in Amsterdam, ontstaat een diepe vriendschap en de eerste opzet om samen muziek te gaan maken. In de jaren daarna spelen ze onder The Muff met verschillende bandleden in elke bruine kroeg en uithoek in Nederland. Onder het motto ‘shut up and play music’ worden songs de dag nadat ze zijn geschreven al gepresenteerd op het podium.

In 2015 voegt een derde jeugdvriend Aljo zich bij de band, met Aljo wordt de het eerste EP’tje opgenomen. De band ontwikkelt zich op muzikaal vlak, wordt iets serieuzer en neemt de tijd om hun eerste album People Sheople te schrijven. Er wordt naar een verlaten boerderijtje in het midden van Frankrijk afgereisd om op een de heuvel en tussen eindeloze wijnranken in alle rust en vrijheid de basis te leggen voor de debuutplaat.

Na deze schrijfsessie neemt the Muff in eigen beheer de basistracks op in de zelfgebouwde studio Forest Lane te Bussum. Het jaar dat daarop volgt wordt besteedt aan de invulling en Aljo ontfermt zich over het mixen.

Tegelijkertijd blijft the Muff optreden en speelt shows door heel Nederland, doet mee met de Popronde (2017), komt in de finale van de Amsterdamse Popprijs (2017), en spelen een internationale show (Duitsland).

The Muff is een ruige popband die steengoede poprocksongs schrijft van een internationaal kaliber. The Muff valt op door extatische melodieën en epische koortjes boven een bed van explosieve grooves. De muziek is grenzeloos, is zonder concessies geschreven en barst van de muzikaliteit en vakbekwaamheid. De songs bevatten een breed palet van technische hoogstandjes, maar blijven altijd organisch.

In de liveshows is de vrije geest te vangen die The Muff propageert. Op vintage gierende gitaren en scheurende orgels wordt een onontkoombare live-show gegeven, die geen moment zakt in energie. Tot ver na het concert blijft de energie als een roes in je lijf hangen. De muziek is strak, de teksten scherp, maar de muzikanten staan er op het podium ontspannen bij, en zijn vol joie de vivre. Ze voelen zich vrij en volkomen thuis op het podium en vertoken dit met een gezonde dosis humor.

The Muff sluit zich in 2017 aan bij SOZ-bookings. In 2018 gaat The Muff met het label Syndicate of Melodies in zee, in wiens beheer de debuutplaat People Sheople is uitgeven in 2019.

shows
dennis@themuff.nl